Alpine Masters

Alppihiihtokisailu on nykyään helpompaa kuin koskaan!  Varsinainen Masters Cup -kisakiertue toteutetaan "Maksa ja laske!" -periaatteella eli mukaan pääsee kuka tahansa ratalaskusta kiinnostunut!

Alpine Masters on tarkoitettu kaikille aikuisten ratalaskusta kiinnostuneille. Toiminnan piirissä on alppiseuroja ympäri Suomea.  Ratalaskuharrastus on nousussa ja melkein joka alppipaikkakunnalta löytyy iloisia ryhmiä, joiden kautta pääsee mukaan ratalaskuharrastukseen. Tekniikan kehittyessä kannustamme kaikkia mukaan masterskilpailuihin!  Kisoja kiertää Suomessa  toista sataa innokasta ja eri ikäistä masterslaskijaa. Tervetuloa mukaan reippaaseen harrastukseen ja hyvähenkisiin porukoihin!

Suomi-Slalomin mustan pinssin ansainnut laskija saa osallistua ilmaiseksi yhteen Masters Cup -kisaan kauden aikana!  Suomi-Slalomista voit hakea vauhtia masterstoimintaan ja päinvastoin!  Lisätietoja tästä!


Jos olet kiinnostunut tammikuussa 2020 järjestettävistä mastereiden olympalaisista, ilmoita tietosi masterssihteerille!


Kamapörssiin on tullut tarjolle välineitä kevään vauhtilajeihin!


Tom Karlemon kuvaamia / ohjaamia videoita mm. Solvallan masterskisoista!


*******************************************************************************************************************

Saariselällä järjestetään mastereille paripujottelukisat la 13.4.2019.  Kts. lisätietoja tästä!

**************************************************************

 

22 vuotta Vaasan hiihtoklubin junnuvalmentajana toiminut ja ensi talvena masterskisoihin mukaan tuleva Eki Laakso on Rukalla treenaamassa huhtikuun toisella viikolla eli 6.-10.4.2019.  Ekillä on kepit ja ratavuorot (VASKI/Laakso) varattuna.  Lajit GS ja SL sekä säiden ja toiveiden mukaan myös SUP.  Nyt Eki treenaa eikä valmenna, mutta kutsuu mastereita mukaan treeneihinsä!  Keppimaksut ja hajonneet kepit VASKIlle yleisen käytännön mukaan.  Eki on mukana Tahkolla tutustumassa meihin mastereihin!  Soita Ekille ja kysy lisää!

 

Eki Laakso

+358 44 33 21 443

 www.awas.fi

 

 

*******************************************************************************************************************


 



Messilän 2019 kisaraportti


Kauden 2019 infopaketti kilpailijoille


Jussi Heinilän Edge-lehteen nro 3/2018 kirjoittama juttu kaudesta 2019 alkavasta Suomi-Slalomin ja mastereiden välisestä yhteistyöstä


Jussi Heinilän kirjoittama juttu mastereista Edge-lehdessä 2/2018, sivu 1 ja sivu 2

 

"Rata on vastustaja, eivät toiset kilpailijat" -mastersvalmentaja Kimmo Liljanderin mietteitä Länsi-Uusimaa -lehden haastattelussa 7.3.2018  -  tässä juttu myös kuvina paperiversiosta


Mm. Petri Nyländenin, Jukka Leinon ja Atte Penttisen alppihiihtovalmennusta ja -tapahtumia


 


************************************************************************************************

 

Uusimmat sähköpostikirjeet (tulevat tähän erikseen vain, jos sisällössä muuta kuin näillä sivuilla jo olevia tietoja):


FAM-Info 1.4.2019


FAM-Info 26.3.2019


FAM-Info 18.3.2019


Jos tahdot saada näitä tiedotteita suoraan sähköpostiisi aina heti, kun niitä ilmestyy, ole hyvä ja ilmoita sähköpostiosoitteesi masterssihteerille riku.lehtinen(at)tuloksentekijat.fi


*************************************************************************************************


(Nämä sivut sisältävät brändisijoittelua.  Näille sivuille sijoitetut logot linkkeineen ovat Finnish Alpine Mastersin yhteistyökumppaneita.)

 

 

A

Finnish_Alpine_Masters_Administer_web_iso.jpg

 

 

Alppihiihto on laskettelulaji ja talviurheilumuoto, jossa lasketaan lumipeitteisiä rinteitä alas käyttäen kahta suksea, jäykkiä monoja ja siteitä, jossa koko jalkapöytä lukittuu sukseen kiinni. Laskeminen voi tapahtua kunnostetulla rinnealueella tai hoitamattomassa rinteessä. Hoitamattomassa rinteessä tapahtuvaa laskemista kutsutaan usein vapaalaskuksi. Alppihiihto on olympialaji. Alppihiihdossa kilpaillaan seitsemässä lajissa, jotka ovat syöksylasku, supersuurpujottelu eli super-G, suurpujottelu, pujottelu, alppiyhdistetty eli pujottelun ja syöksylaskun yhdistelmä, joukkuelasku, vapaalasku ja paripujottelu (kts. myös: "superpujottelu"). Näistä pujottelu, suurpujottelu, super-G, syöksylasku ja alppiyhdistetty kuuluvat alppihiihdon maailmancupiin. Lisäksi alppiyhdistetystä on kehitetty superalppiyhdistetty, jossa lasketaan syöksylaskun lisäksi vain yksi pujottelulasku.  Masterit kilpailevat Suomessa ja maailmalla pujottelussa, suurpujottelussa ja super-G:ssä.

 

Alppihiihdon historiaa: Kari Etelä on kerännyt ja kerää edelleen alppihiihdon historiaa.  Hän myös etsii hiihtokeskusta tai muuta yhteistyökumppania tulevan alppihiihtomuseon toteuttamiseksi!  Jos olet kiinnostunut, lähetä meiliä kari.etela(at)pp.htv.fi

 

B

 

Brandt20Group-logo.jpg

C

Carving on alppihiihdossa tekniikka, jossa kallistettaessa suksen leikkaus aiheuttaa käännöksen. Tekniikkaan vaaditaan carving-tyyppiset sukset, jotka ovat keskeltä kapeammat kuin päistä. Carvingin etu muihin tekniikoihin nähden on se, että käännöksissä ei menetä juurikaan vauhtia. Carving on yleistynyt lasketteluharrastuksessa yleisimmäksi suksityypiksi ja laskettelutekniikaksi, ja alppihiihdossa carving on yleisin suksityyppi sen nopeuden ansiosta.


Creamailer.png

 

D

E

Edge-lehti on alppiväen ja mastereiden mediayhteistyökumppani, klikkaa tästä Edgen mediakortti!


Ykkösmedia logo.jpg


F

Facebookin masterssivut  FB-logo.jpg


fatpipelogo.jpg


Finnish Alpine Masters (FAM) perustettiin 2001 jatkamaan aikuisten ratalaskuharrastuksen pohja- ja kehitystyötä, jonka Mastertoimikunta Eino Kalpalan johdolla oli aloittanut 1994.

 

Finnish Alpine Masters Cup kts. "Masters Cup"

 

FIS- kilpailut Suomessa ja maailmalla käydään kaikkien vähintään kolmekymmentä vuotta täyttäneiden kesken.


FIS-lisenssikaavakkesta saat tietoa Ski Sport Finlandin sivuilta tai minna.karhu(at)skisport.fi  Minnalta (tai keneltä tahansa SSF:n toimistosta) saat myös lisäinfoa aiheesta.  Jos et tarvitse FIS-pisteitä mihinkään (esim. et ikinä aio osallistua mastereiden maailmancup- tai mm-kisoihin), et silloin myöskään tarvitse FIS-koodia!

 

G

H

Harjoitukset (kts. myös leirit)

 

Harjoituskisoista ("minimasters") tiedotetaan erikseen sähköpostitse FAM-Infoissa

 

Himos.png

 

LOGO Himoslomat_keskusvaraamo (002).jpeg

 

Varaa Himosmajoituksesi tästä!

 

I

Ikäsarjasääntö Finnish Alpine Administer Masters Cupissa menee kaudesta 2018 alkaen 10 vuoden välein kuitenkin niin, että  nuorimpien sarja on 16-29 -v. ja vanhimpien sarja on yli 100 -v.  Näiden välissä on siis sarjoja 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70-79, 80-89 ja 90-99 -v.

 

Mastereiden SM-, FIS- ja maailmancup-kisoissa sekä mastereiden maailmanmestaruus- ja olympiakisoissa ikäsarjat ovat viiden vuoden välein.  Ikäsarja määräytyy sen mukaan, että edellisvuoden loppuun (31.12.) mennessä on täyttänyt kunkin sarjan ikärajan.  SM-, FIS- ja maailmancupkisoissa sekä mastereiden maailmanmestaruus- ja olympiakisoissa sarjat alkavat vasta 30-vuotiaista ylöspäin (30-34, 35-39 jne).

 

Ilmoittautumiset Masters Cup-kisoihin: ilmoittautumiset kilpailukutsuista löytyvien ohjeiden mukaan. Osallistumismaksut maksetaan etukäteen kisajärjestäjille.

 

Masters Cup -osallistumismaksut kaudelle 2018 ovat 25 euroa (ja joissakin tapauksissa paikan päällä 40 euroa).  FIS- ja SM- sekä super-G -kisoissa ilmoittautumismaksut ovat vastaavasti 35 euroa etukäteen (ja joissakin tapauksissa 50 euroa jälkikäteen). Ulkomaalaiset kilpailijat voivat maksaa normaalihintaisen osallistumismaksun paikan päällä.  Jälki-ilmoittautuneille ovat maksut joissakin tapauksissa kaksinkertaiset ja he laskevat sarjansa viimeisinä.

 

J

poc_jkshop.jpg

 

K

Kansainvälisten mastereiden FIS-kisojen, maailmancup-, maailmanmestaruus- ja olympiakisojen tiedot: koordinaatiosivu


Kilpailukalenteri 2018  -  kts. tämän sivun yläosastoa!

 

Kypärän tulee erityisesti SM-kisoissa ja varsinkin suurpujottelussa ja super-G:ssä olla sääntöjen mukainen.  Näissä lajeissa kypärän tulee olla korvat peittävää mallia ja leukasuoja on sallittu vain pujottelukypärässä.  Toistaiseksi uusi FIS-kypäräsääntö on mastereille suositus sillä edellytyksellä, että kypärässä ei saa olla minkäänlaisia ulokkeita (ei siis esim. videokamerakiinnikettä tmv.).

 

L

Leirejä mastereille

 

Lisenssit: Kaikilla SM-kisoihin osallistujilla tulee olla voimassa oleva kansallinen kilpailulisenssi ja kilpailutoimintaan hyväksytty tapaturmavakuutus sekä hänen tulee edustaa jotakin SSF:n alaista alppihiihtoseuraa.  Lisäksi kansainvälisiin Masters FIS -kilpailuihin osallistujilla tulee olla voimassa oleva Masters FIS lisenssi/koodi.  FIS-lisenssin ("koodin") voi pyytää vaikka Minnalta.  


Try Out-lisenssillä saa laskea mastereiden SM-kilpailuissa, mutta kansainvälisiin FIS Masters -kisoihin se ei riitä.


65 vuotta täyttäneet voivat osallistua SM-kisoihin Skipassilla.


Huomaa, että varsinaisessa Masters Cupissa ei tarvita mitään lisenssiä, seuran jäsenyyttä eikä vakuutustakaan, jos kannat itse vastuun mahdollisesta loukkaantumisestasi.

 

Lisenssin voi lunastaa tästä!

 

Masters Cup -kisoihin osallistuminen ei edellytä minkäänlaista lisenssiä.

 

M

Masters Cupissa lajeina ovat pujottelu, superpujottelu, suupujottelu sekä super-G.  Talvella 2018 lasketaan 24. Masters Cup.

 

Masters Cupissa kilpaillaan sarjoissa, jotka on jaettu ikäluokittain kymmenen vuoden välein, kuitenkin niin, että nuorimpien sarja on 16-29 -v. Lisäksi erikseen kilpaillaan pujottelussa, suurpujottelussa ja super-G:ssä SM-mitaleista yli 30-vuotiaiden sarjoissa. Ikäluokat SM-kisoissa on ryhmitelty viiden vuoden välein ilman ylintä ikärajaa. 

 

Mastersmerkit: pitkäjänteinen mukanaolo Masters Cupissa huomioidaan mastersmerkillä. 

Pronssi = 5 vuotta, hopea = 10 vuotta ja kulta = 15 vuotta sekä kulta lehvin = 20 vuotta.

 

 Merkit_640x480.jpg

FAM- ja SSF Masters -hihamerkkejä kisa- ja treeni- sekä toppa-asuihin on saatavissa sihteeriltä tai talouspäällikkö-Unskilta!  Yhteystiedot

 

Mediakortti yhteistyökumppaneille

 

Mets.jpg

 

Minimastereista eli harjoituskisoista löytyy tietoa kilpailusivulta

 

MM-kisat


Mononlämmittimet: jos tarvitset monien mastereiden käyttämiä, monojen päälle helposti laitettavia ja pois otettavia monojen peitteitä, esim.: http://www.heliko.fi/ tai https://www.facebook.com/profile.php?id=100008138616328&fref=ts  Hintatietoja ja kuvia myös taukotakista täältä!

 

Moottoripyöräkerho: FAM-motoristiklubi on perustettu. Perustamiskokouksen pöytäkirja löytyy tästä!

 

 

N

O

Ohjeita kisojen järjestäjille

 

Olympiakisat, mastereiden

 

ONEILL_01.jpg

 

P

Palkinnot Masters Cupissa kisakohtaisesti: jokaisessa Masters Cup -osakilpailussa jaetaan palkintoina kilpailujärjestelyistä vastaavan seuran valitsemia palkintoja, SM-kilpailuissa SSF:n mestaruusmitalit ja lisäksi jokaisen Masters Cup -kilpailun nopein mies- ja naislaskija palkitaan.


Palkinnot koko kaudelta:

 

1. Kauden päätteeksi Masters Cupissa jaetaan palkinnot sarjoittain kolmelle parhaalle.  Tasapistetilanteessa keskinäisen paremmuuden ratkaisee parhaiden sijoitusten määrä ja mikäli edelleen syntyy tasapistetilanne, niin viimeisen yhteisen kilpailun keskinäinen sijoitus. Oikeus henkilökohtaiseen Masters Cup -palkitsemiseen edellyttää kuitenkin kilpailutuloksia vähintään kahdelta kilpailuviikonlopulta.

 

2. Parhaat kolme seuraa palkitaan 

 

3. Eniten cup-pisteitä kerännyt urheilija saa kiinnityksen upeaan Eino Kalpalan ja Erik Aikalan lahjoittamaan kiertopalkintoon  -  "ahkeruuspyttyyn".   

 

4. Suomi-Venäjä –maaottelun kiertopalkinto

 

Matti Sunisen hopeapokaali.jpg

 

5. Yllä olevan kuvan hopeapokaali on Loviisan Sanomien aikoinaan lahjoittama kiertopalkinto Huuhkajavuori -pujotteluun. Siihen saadut kiinnitykset ovat olleet historiassa Suomen parhaimmiston esim. Ulf Ekstam, Raimo Manninen, Erik Aikala, Matti Suninen, Jerker Sandelin,Tuomo Kilpeläinen, Jussi Suninen, Jari Tähtinen ja Unto Hämäläinen.  Matti Suninen sai pokaalin omakseen kolmella kiinnityksellä.  Matin tehdessä  palkintokaapissaan inventaariota, hän päätti luovuttaa arvokkaan pokaalin masterien kiertopalkinnoksi.  Alppiväen 80 -vuotisjuhla Kuopiossa 2014 ja masters SM -pujottelu oli sopiva tilaisuus laittaa palkintopokaali uuteen kiertoon.  Vesa Arkko pokkasi tällöin palkinnon 2014 kaappiinsa. 

 

Pistelaskenta Masters Cupissa: osakilpailuissa jaetaan pisteitä sarjoittain viidelletoista parhaalle seuraavasti: 25, 20, 15, 12, 11,10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.  Voittaja saa aina 25 pistettä ja seuraavat taulukon mukaisesti, vaikka loppuun laskeneita ei sarjassa olisikaan täyttä 15 kilpailijaa.

 

Pois_tielt_2.jpg


Pujottelussa lasketaan porteilla merkattu rata mahdollisimman nopeasti alas. Tiheään merkatun porttivälin johdosta vauhdit ovat alppilajeista pienimmät. Porttien kepit ovat muista alppilajeista poiketen yksittäisiä.

 

 

Q

R

Ratalaskussa käytetään leikkaavaa (carving) käännöstä suksien kääntämiseen. Käännöksessä suksea ei päästetä luistamaan sivusuunnassa, vaan sen reuna painetaan rinteeseen, jolloin suksen muoto ja muut ominaisuudet kääntävät laskijaa. Sukselle luodaan painetta, joka tuo lisää vauhtia.  Sukset, jotka ovat suunnilleen laskijan pituiset tai hieman lyhyemmät, ovat aloittelijalle sopivan mittaiset. Liian leikkaavat eli lyhyet ja voimakkaasti muotoillut sukset saattavat aiheuttaa loukkaantumisriskin. Laskuasento on noin hartioiden levyinen ja painopiste suurin piirtein päkiöiden kohdalla.

 

Ravitsemusasiantuntija: Eva Kovanen, 040 833 79 77, kovanengroup(at)gmail.com / www.kovanengroup.com

 

 

 

S

Sarjat: kts. "ikäsarjat"


Seurat: suomalaiset alppihiihtoseurat aakkosjärjestyksessä kotisivulinkkeineen löytyvät tästä!


SkiExpo, nykyään GoExpo Winter: Maksuton (= mukaan pääset messulipun hinnalla) perinteinen masterskauden avaustilaisuus pidetään vuosittain Helsingin messukeskuksessa aina messujen lauantaina alkaen klo 9.30, jolloin kerrotaan tulevan kauden kisoista, treeneistä, säännöistä jne.  Tilaisuudessa vierailee monesti myös maajoukkuetähtiä ja siellä jaetaan mastereille monenlaista hyödyllistä tietoa.

  Skiservice pienennetty.png

 

Ski Sport Finland


Suksissa yleinen miesten pujottelusuksen mitta on 165 cm, eikä juuri muunlaisia ratalaskuun soveltuvia välineitä ole saatavillakaan, joskin suksen mitta on vain suositus.  Suurpujottelusuksen mitta on vähintään 180 cm ja kääntösäde 27 m. Tämäkin mitta on suositus.  Naisilla sukset ovat yleensä lyhyempiä. Radat rakennetaan sellaisiksi, että ne suosivat vähimmäismittoja.  Eli kannattaa esim. hankkia vähintään 180 cm suurpujottelusukset.

 

Suomen mestaruuskilpailut alppihiihdon masterssarjoissa käydään kaikkien vähintään kolmekymmentä vuotta täyttäneiden Suomen kansalaisten kesken.


Suomi-Slalomista voit hakea vauhtia masterstoimintaan! http://suomislalom.fi/

 

Superpujottelu (SUP): maailmancupeistakin tuttu paripujottelu tunnetaan myös nimellä "superpujottelu".  Mastereiden superpujottelussa ei tarvita leuka- eikä polvisuojia.

Superpujottelurata on suurpujottelukepeillä merkattu pujottelun ja suurpujottelun välimuoto, jota lasketaan pujottelusuksilla.  Jos rinteen leveys ja tasaisuus sallivat, kisa voidaan käydä ikäsarja kerrallaan pareittain siten, että parinsa voittanut pääsee jatkoon jne. Jos rinne on kapea, niin kellolaitteilla voidaan laskea yhtä rataa yksitellen. 

 

Supersuurpujottelu eli super-G on suurpujottelun ja syöksylaskun välimuoto. Se on mastereiden lajeista nopein.

 

Suurpujottelu (SP) on super-G:n ja pujottelun välimuoto. Porttiväli on huomattavasti suurempi pujotteluun verrattuna.

 

Säännöt kilpailijoille

 

T

Terveysasiantuntija: mm. tehokkaampi verenkierto, parempi lihasvoima ja nopeampi palautuminen: Kiki Saastamoinen, 050 593 11 74, kiki.saastamoinen(at)pp.inet.fi / www.myaloevera.fi/kiki

 

Try Out-lisenssi on voimassa aina 7 vuorokautta ja sitä voi ottaa useamman kauden aikana. Kts tuoteseloste tästä !  Yli 65-vuotiaiden kannattaa tutustua Skipassin mahdollisesti tarjoamaan vakuutusturvaan!

 

Tulokset: Masters Cup (osakilpailut kisa kerrallaan)

 

Tulokset: kokonaiscup (myös vuotuiset kiertopalkinnot ja vanhat cup-tulokset)

 

U

V

Vaatetus: ratalaskuharrastuksen voi hyvin aloittaa toppa-asuissa.  Kilpa-asut ("sykäpuvut") eivät ole pakollisia eivätkä näin ollen esteenä osallistumiselle, mutta etenkin suurpujottelussa ja super-G:ssä ei hevin pärjää saman tasoisille kilpakumppaneille, jotka laskevat paremmin ilmanvastuksen vaikutusta ehkäisevissä kisa-asuissa! 

 

Vakuutukset: Masters Cup-tapahtumissa tapaturmariskien hallinta (esim. mahd. tapaturmavakuutusten avulla on jokaisen henkilökohtaisella vastuulla.  Vakuutus on pakollinen SM- ja FIS Masters-kisoissa. Mikäli kilpailija ei lunasta vakuutusta lisenssin yhteydessä, hänellä tulee olla itse järjestetty vähintään lisenssivakuutusta vastaava vakuutusturva joka on voimassa kilpailu- ja harjoittelutoiminnassa sekä niihin liittyvillä välittömillä matkoilla koti- ja ulkomailla.  Yli 65-vuotiaiden kannattaa tutustua Skipassien mahdollisesti tarjoamaan vakuutusturvaan!

 

Välinesäännöt: Masters Cupissa suositellaan SSF -kilpailusääntöjä ja Masters FIS välinesääntöjä, joissa suksien pituudet ja kääntösäteet ovat suosituksia.  SM-kisoissa ja varsinkin Masters FIS-kisoissa turvallisuusmääräykset ovat huomattavasti tiukempia.  Supersuurpujottelun suksien vähimmäispituus sekä kypärä ja selkäpanssari ovat pakollisia SM- ja FIS-kisoissa.  Olosuhteet huomioiden pyritään kuitenkin radat rakentamaan siten, että ne ovat Masters FIS -sääntöjen mukaisia välineitä suosivia. Esim. puikkakypärää ei SM- ja FIS-kisoissa saa käyttää suurpuikassa eikä super-G:ssä ja puikkasuksilla ei saa laskea superia!  

 

Alppihiihdossa tarvitaan monia välineitä, mm.

 

  • sukset ja sauvat
  • monot
  • kypärä ja lasit
  • polvisuojat (polvisyndit) pujotteluun
  • selkäpanssari
  • kovitetut kisahanskat
  • leukasuoja pujottelukypärässä
  • rystyssuojat pujottelusauvoissa
  • kisa-asuna ja harjoittelussa väliasuna käytettävä syöksypuku, sykis (muita nimiä sykäpuku, sykä). Tekniikkalajeissa puvuissa yleensä lisänä toppaukset.

Suksien huoltovälineitä:

 

  • sikli
  • viilat (karkea, timantti yms.)
  • viilatuki
  • voitelurauta
  • suksivoiteet
  • sträpit
  • suksipuristimet
  • erilaisia harjoja

 

W

X

Y

Yhteystiedot: hallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät täältä

 

Toiminnassamme on mukana yli 20:n paikkakunnan alppiseuroja ja masterslaskijoita. Annamme mielellämme uusille tulokkaille yhteystietoja paikallistoimintaan ja paikallisiin yhteyshenkilöihin.

 

Finnish Alpine Masters -yhteisölle tulevaa kirje- ja pakettipostia voi lähettää sihteerin osoitteeseen Riku Lehtinen, Ruokorannantie 17, 20900 Turku.  FAM:n laskutusosoite on c/o Unto Hämäläinen, Annantie 5, 07970 Ruotsinpyhtää.

 

Z

Å

Ä

Ö

Ökö Heikkalan esitys mastereille SkiExpon kauden 2015 avaustilaisuudessa löytyy tästä!  


Ökön uusin, kauden 2016 avaustilaisuuden materiaali löytyy tästä!


 

******************************************************************************************************

 

FAM-yhteistyökumppaneita myös:

 

Skis logo.png

Skiservice.pngCreamailer.pngMets.jpg

poc_jkshop.jpgFinnish_Alpine_Masters_Administer_web_iso.jpgTahko_Mastersilmoitus_kopio_01.jpgPehkuBaari_logo.jpgoptiwax_masterscup_125x70mm_01.jpgONEILL_01.jpgfatpipelogo.jpg

 

Brandt20Group-logo.jpg

 

 alpine_nega_300dpi.jpg

Serak Oy

Kristina-Invest Oy

Otsoapteekki.fi

Tuloksentekijat.fi

Yritysakatemia.fi

Mockdoors.fi

Hakonen.fi

Kolmeks.fi

Mesvac.fi

Polaris.fi

Pa-Hu.fi

e21.fi

 

 

 SSF_masters_logo.png